Program proběhlého ročníku 2016

 

Krása, elegance, šarm, galantnost a gentlemanství – to vše na vás čekalo na události plesové sezony roku 2016 v Obecním domě 13. února / februára 2016 na Česko-Slovenském Plese.

 


ČESKO-SLOVENSKÝ PLES se stává jednou z nejpopulárnějších a nejelegantnějších kulturně společenských akcí plesové sezony, přičemž získává tomu odpovídající prestiž. Navazuje na dlouholetou tradici Slovenských plesů v Praze organizovaných každoročně již více než 40 let a na plesy, kterého první ročník se konal 1. února / februára 2014 a ročník druhý se uskutečnil 14. února / februára 2015 právě v prostorách Obecního domu.

 

Dokonale odráží a reflektuje vysokou, nadstandardní úroveň vztahů obou zemí a národů. Potvrzuje to i skutečnost, že záštitu nad ním opět převzali prezidenti obou státůprezident České republiky J.E. Miloš Zeman a prezident Slovenské republiky J.E. Andrej Kiska. Tyto česko-slovenské nadstandardní vztahy budou umocněny také tím, že nad plesem převzali záštitu oba nejvyšší představitelé partnerských měst – primátor statutárního města Ostrava Tomáš Macura a primátor města Košice Richard Raši. A také hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák na české straně a předseda Košického samosprávného kraje Zdenko Trebuľa na straně slovenské.

 


Přes vysokou úroveň, eleganci a přítomnost nejvýznamnějších osobností kulturního, politického, diplomatického, podnikatelského a společenského života obou zemí a také ze zahraničí není Česko-Slovenský Ples nijak upjatou či strnulou akcí, což koneckonců vyjadřuje i jeho slogan „Ve dvou se to lépe tančí“.

 

Tančit totiž budete za doprovodu takových hvězd české a slovenské kulturní scény, jako jsou: zpěvák Miro Žbirka s kapelou, hlavní hvězda slavnostního plesového večera a zpěvačka Marie Rottrová, další hvězda galavečera, která vystoupí s její doprovodní kapelou Neřež. V hlavní Smetanově síni, také vystoupí operní pěvkyně – sopranistkaPatricia Janečková, která kromě jiného vystupuje také s Janáčkovou filharmonii Ostrava. Dále ve Smetanově sínihostům plesu, kromě jiných zazpívají sólisté: Marián ČekovskýMarkéta KonvičkováPatricia JanečkováMatěj Vávra Nataša Džunková, které bude doprovázet Rozhlasový Big Band Gustava Broma s dalšími sólisty. K servírované večeři bude hrát Duo Angelorum. Po půlnoci a po vystoupení Mira Žbirky s kapelou svým koncertem do tance návštěvníkům plesu zpříjemní chvíle největšími českými a slovenskými hity všech dob hudební skupinaStarmania a česko-slovenská diskotéka, kterou namixuje DJ Radko Bobák. Večerem vás provedou, jak jinak než česko-slovensky, moderátoři Gabriela Farnbauerová Partyšová a Michal Hudák.

 

V dalších sálech nebudou chybět ani jiné hudební žánry: rock, pop, disco, soul, R'n'B, blues, jazz, swing, electro swing, funky, tango, evergreeny, lidová a cimbálová hudba spojená s vystoupením slovenských a moravských folklorních souborů. V Cukrárně k servírované večeři zahraje České šmyccové duodále pak jazzové Marián Ševčík Trio. V Grégrově/Palackého sále – Košice stage, kromě jiných vystoupí Marián Čekovský Band, Nataša DžunkováStarmania, folklorní soubory Čarnica a Romathan z Košic a k tanci a poslechu bude hrát i jejich lidová cimbálová muzika. V Sladkovského/Riegrově sále – Ostrava stage, kromě jiných vystoupí kapela Sarah & The AdamsMarkéta Konvičková, profesionální revival band April, kteří naživo přinese oblíbené světové hity od 70. let 20. století až po současnost. A v neposledním řadě zahrají, zaspívají a zatančí folklorní soubory Ševčík – Moravský folklórní soubor z Ostravy a tradičně Limbora z Prahy. 

 

Součástí programu by měla být uspořádána charitativní dražba, jejiž výtěžek pak bude rozdělen mezi nadaci, resp. neziskovou organizaci prvních dam České republiky a Slovenské republiky. Pozornosti hostů se v prostorách Obecního domu bude těšit také česko-slovenská diskotéka, kterou pak v prostorách Vinárny kolem třetí hodiny ranní vystřídá cimbálovka. A s tóny lidové hudby přivítáme i nový den u snídaně s výbornými česko-slovenskými specialitami.

 


I když se vám může zdát, že do zahájení plesové sezony zbývá ještě dost času, na jeden ples byste si měli rezervovat vstupenky už nyní. Neopakovatelný zážitek vás totiž čeká v sobotu 13. února / februára 2016. Ten den se v nádherných secesních prostorách pražského Obecního domu koná Česko-Slovenský Ples 2016. Půjde o výjimečnou událost, která bude bezpochyby jedním z vrcholů plesové sezony nejen v Praze, ale i v celé České republice a ve Slovenské republice.

 

Smetanova síň (hlavní sál):

MIRO ŽBIRKA s kapelou
MARIE ROTTROVÁ a NEŘEŽ  
ROZHLASOVÝ BIG BAND GUSTAVA BROMA se sólisty
ROZHLASOVÝ BIG BAND GUSTAVA BROMA s hosty
PATRICIA JANEČKOVÁ, sopran
DUO ANGELORUM
STARMANIA
ČESKO-SLOVENSKÁ DISKOTÉKA

Grégrův/Palackého sál (Košice stage):

MARIÁN ČEKOVSKÝ BAND
NATAŠA DŽUNKOVÁ
STARMANIA
Folklórní soubor ČARNICA s cimbálovou muzikou
ROMATHAN

Sladkovského/Riegrův sál (Ostrava stage):

SARAH & THE ADAMS
MARKÉTA KONVIČKOVÁ
APRIL We make you dance
ŠEVČÍK – Moravský folklórní soubor
Folklórní soubor LIMBORA s cimbálovou muzikou

Cukrárna:

ČESKÉ SMYČCOVÉ DUO
MARIÁN ŠEVČÍK TRIO

Vinárna:

ČESKO-SLOVENSKÁ DISKOTÉKA – DJ RADKO BOBÁK
LIDOVÁ HUDBA
CIMBÁLOVÁ MUZIKA


Slavnostním večerem provázeli:

GABRIELA FARNBAUEROVÁ PARTYŠOVÁ a MICHAL HUDÁK

 

Kulinarie 2016

V duchu hesla „To nejlepší z Česka a ze Slovenska“ bylo sestaveno i menu pro ročník 2016. Na stoly ve Smetanově síni a v Cukrárně se servírovalo exkluzivní 6-tichodové menu v netradičním “duet” servisu. O catering se postarala renomovaná Francouzská restaurace Art Nouveau společnosti French-Rest spol. s r.o. 

Smetanova síň 6-tichodové menu:

AMUSE BOUCHE dle šéfkuchaře, pečivo, máslo

Lososový mousse s křepelčím vejcem a koprovým dipem

STUDENÝ PŘEDKRM

Uzený vepřový jazyk s křenovým moussem a omáčkou z hrubozrnné hořčice
Domácí kachní paštika s želé z portského vína a brusinkami 

HLAVNÍ JÍDLO

Pečený pstruh s teplým čočkovým salátem
Konfitovaný telecí krk se šalvějovou omáčkou

DEZERT

Jablková žemlovka zapečená bílkovým sněhem
Švestkový drobenkový koláč s vanilkovou omáčkou a se zmrzlinou

 

V ostatních prostorách bylo občerstvení formou bufetových stolů se studeným a teplým občerstvením.

Studený buffet

Pečená krůtí prsa se sýrovou krustou
Vepřová pečeně se sladkokyselou zeleninou
Kachní paštika s brusinkami
Šunka v petrželovém aspiku s křenovým moussem
Kachní prsíčka plněná kaštany
Marinovaná cuketa s kozím sýrem
Telecí terina pečená ve slanině

Salátový buffet

Zeleninový bar s doplňky
Jáhlový salát se skořicí a rozinkami
Kukuřičný salát se zakysanou smetanou
Salát z barevných fazolí a pečené cibule

Teplý buffet

Pikantní kuřecí nudličky se zeleninou
Konfitovaná kachní stehna
Slovenské halušky s pečenou slaninou a brynzou
Lokše s husími játry
Staropražský hovězí guláš
Grilovaná vepřová panenka na houbách
Pečené filátka ze pstruha na másle a kmíně

Live station – krájecí masová stanice

Hovězí roštěnec pečený na hořčici
Grilované paprikové klobásy
Pečená pražská šunka se švestkovou omáčkou , křenem a hořčicí

Přílohy

Šťouchané brambory, dušená rýže
Vinné červené zelí s brusinkami, variace knedlíků
Grilovaná sezónní zelenina

Sýry

Výběr slovenských a českých sýrů 
(hermelín, niva, eidam, ementál, parenica, korbáčik, brynza, oštiepok atd.)
Cibulovo-švestkové chutney, hroznové víno
Výběr pečiva

Ovoce a dezerty

Čerstvé krájené ovoce s čokoládovou fontánou
České minidezerty (punčový řez, laskonka, věneček, kremrole atd.)
Švestkový koláč
Tvarohové, makové a povidlové buchty
Linecké koláčky
Tvarohové řezy
Šišky s mákem
Výběr domácích zmrzlin

 

Partneři 2016

Pro partnerské firmy plesu bylo připraveno několik úrovní partnerství. Děkujeme partnerům.

 

© Copyright ČESKO-SLOVENSKÝ PLES s.r.o., ART OF WORD s.r.o. a SLAVICA s.r.o. 2013–2024  
Tyto stránky ukládají soubory cookies, které pomáhají k jejich správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. ROZUMÍM