Program proběhlého ročníku 2020

 

Hvězdy galavečera a vystupující umělci:   

Richard Müller
Miroslav Dvorský
Leona Machálková
Martin Chodúr
Emma Drobná
Tereza Mašková
Rozhlasový Big Band Gustava Broma se sólisty
Smyčcová sekce Symfonického orchestru Českého rozhlasu
Jana Dekánková & Fats Jazz Band
Duchoňovci
Cimbálová muzika Strýci ze Strání
Ľudová hudba Michala Pagáča
Folklorní soubor Limbora
Balet, Divadlo J.K. Tyla v Plzni
První sólisté Baletu SND – Olga Chelpanova, Konstantin Korotkov
Collegium SOČR

Slavnostním večerem provázeli:

Michala Hergetová a Roman Juraško - Smetanova síň
Taťána Krchovová a Tomáš Karpel - Grégrův a Sladkovského sál

 

Kulinárie: MENU ČESKO-SLOVENSKÉHO PLESU 2020

Smetanova síň – hlavní sál/sál Cukrárna/Grégrův sál/Palackého sál/Sladkovského sál/Riegrův sál – 3-chodové menu šesti lahodných pokrmů v speciálním “duet” servisu:

STUDENÝ PŘEDKRM

  • Pěna z lehce zauzeného pstruha, lehký salát z řapíkatého celeru a jablka, kaviár ze pstruha
  • Kachní rillettes s nakládanou zeleninou, pyré z karamelizovaného česneku, hořčičné semínko

HLAVNÍ CHOD

  • Grilovaný candát na másle, raviola plněná račími ocásky, račí espuma, fenyklové zelí
  • Krémové telecí ragú se žampiony a šunkou podávané v křupavém těstě, bramborové pyré s lanýžovým olejem, telecí omáčka demi-glace

DEZERT

  • Řez z karamelové čokolády s jablky Granny Smith, karamelky
  • Tvarohovoborůvkový dortík zdobený plátkovým zlatem, čerstvým ovocem a bílou čokoládou, borůvková omáčka

 

V ostatních prostorách Obecního domu – Balkon Smetanova síň (2. patro) a v době dalšího průběhu večera pro všechny hosty, bylo občerstvení řešeno formou bufetových stolů se studeným a teplým občerstvením:

Flying buffet

  • Pěna z foie gras jater s gelem z portského vína
  • Marinovaná kreveta v Tom Yum pastě s avokádovým dipem
  • Tatarský biftek z marinovaného lososa se sezamem a koprem, emulze z pečeného citronu
  • Měšec z pečeného lilku plněný sýrem feta 
  • Kuřecí prso zabalené v chorizu s chilli majonézou
  • Presovaný vepřový bůček s vejmrdouKroketa z kozího sýru s cibulovou marmeládou
  • Chobotnice se sépiovým rizotem

Studený buffet

  • Grilovaná krůtí prsa špikovaná sušenou šunkou a rajčaty
  • Špízy ze sušených švestek a slaniny
  • Vepřová pečeně se sladkokyselou zeleninou
  • Marinovaný losos v teriyaki omáčce se sezamem
  • Brambory pečené v popelu s bylinkami, tvarohem a pažitkou
  • Jambon persillé v petrželovém aspiku s křenovým mousse

 

Salátový buffet

Salát z bulguru, sušených rajčat, chilli a kuřecího prsa
Salát Caesar
Caprese špízky
Salátový bar – rajčata, papriky, okurky, směs salátů / možnost namíchat – cibule, olivy, sýr, ocet balsamico a olivový olej

***

Teplý buffet

Hovězí svíčková na smetaně s brusinkami
Pařížský řízek à la Baťa (telecí řízek v těstíčku s bylinkami)
Grilovaná vepřová pluma marinovaná v pivu
Grilovaný candát s koprovou omáčkou
Slovenské halušky s brynzou a pečenou slaninou / bez pečené slaniny
Bramborové knedlíčky plněné uzeným mase, kysané zelí
Soté z hlívy ústřičné, zeleniny a kokosového mléka

***

Live station – krájecí masová stanice

Hovězí roastbeef s omáčkou Café de Paris
Krocan pečený vcelku
Výběr pečiva

***

Přílohy

Šťouchané brambory s pečenou cibulkou
Variace knedlíků – houskové a karlovarské
Pečené brambory s bylinkami
Dušená rýže
Grilovaná sezónní zelenina

***

Sýry

Výběr českých, slovenských a francouzských sýrů

Fíková hořčice, hroznové víno
Hruškové chutney s badyánem
Výběr pečiva

***

Dezerty a ovoce

Buchtičky s vanilkovým krémem
Piškotová roláda s kokosem a malinovou marmeládou
Věnečky se žloutkovou šlehačkou
Košíček s vanilkovým krémem a ovocem
Valašské frgále plněné hruškovými a švestkovými povidly, tvarohem, ořechy
Šlehaný tvaroh s borůvkami
Laskonky s karamelovým krémem
Čokoládový dortík s višněmi
Selekce krájeného ovoce 

***

Zmrzlina založená ve zmrzlinovači

Variace domácích sorbetů a zmrzlin: champagne sorbet, nugátová zmrzlina, 
zmrzlina s piamontským oříškem, variace ovocných sorbetů

***

Live station Cukrárna

Slivovicová zmrzlina "Rudolf Jelínek" míchaná pomocí suchého ledu, s marinovanými švestkami


 

Nezapomínáme ani na naše nejvytrvalejší „plesající“, a proto připravujeme jako každý rok i brzkou snídani, která bude servírována v prostorách Vinárny Obecního domu kolem 2:00 hodiny, do ukončení programu v 6:00 hodin ráno následujícího dne.

Studený a teplý buffet 

Staročeská variace studených předkrmů – davelští utopenci, selská terina a domácí vepřová tlačenka s hořčičným dresinkem, cibulkou a feferonkou
Výběr českých a slovenských sýrů
Nakládaný hermelín

Tradiční valašská kyselica
Poctivý hovězí vývar se zeleninou a domácími nudlemi

 

Staropražský hovězí guláš s domácím chlebem
Smažený vepřový/kuřecí řízek s bramborovým salátem

Vejce, slanina, klobáska, fazole v tomatě, pečené žampióny a rajčata

***

 

Partneři 2020

Pro partnerské firmy plesu bylo připraveno několik úrovní partnerství.

Děkujeme všem partnerům.

© Copyright ČESKO-SLOVENSKÝ PLES s.r.o., ART OF WORD s.r.o. a SLOVENSKO-ČESKÁ SPOLEČNOST 2013–2022  
Tyto stránky ukládají soubory cookies, které pomáhají k jejich správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. ROZUMÍM