Program proběhlého ročníku 2020
Hvězdy galavečera a vystupující umělci:
Richard Müller
Miroslav Dvorský
Leona Machálková
Martin Chodúr
Emma Drobná
Tereza Mašková
Rozhlasový Big Band Gustava Broma se sólisty
Smyčcová sekce Symfonického orchestru Českého rozhlasu
Jana Dekánková & Fats Jazz Band
Duchoňovci
Cimbálová muzika Strýci ze Strání
Ľudová hudba Michala Pagáča
Folklorní soubor Limbora
Balet, Divadlo J.K. Tyla v Plzni
První sólisté Baletu SND – Olga Chelpanova, Konstantin Korotkov
Collegium SOČR
Slavnostním večerem provázeli:
Michala Hergetová a Roman Juraško - Smetanova síň
Taťána Krchovová a Tomáš Karpel - Grégrův a Sladkovského sál
Kulinarie: MENU ČESKO-SLOVENSKÉHO PLESU 2020
Smetanova síň – hlavní sál/sál Cukrárna/Grégrův sál/Palackého sál/Sladkovského sál/Riegrův sál – 3-chodové menu šesti lahodných pokrmů v speciálním “duet” servisu:
STUDENÝ PŘEDKRM
- Pěna z lehce zauzeného pstruha, lehký salát z řapíkatého celeru a jablka, kaviár ze pstruha
- Kachní rillettes s nakládanou zeleninou, pyré z karamelizovaného česneku, hořčičné semínko
HLAVNÍ CHOD
- Grilovaný candát na másle, raviola plněná račími ocásky, račí espuma, fenyklové zelí
- Krémové telecí ragú se žampiony a šunkou podávané v křupavém těstě, bramborové pyré s lanýžovým olejem, telecí omáčka demi-glace
DEZERT
- Řez z karamelové čokolády s jablky Granny Smith, karamelky
- Tvarohovoborůvkový dortík zdobený plátkovým zlatem, čerstvým ovocem a bílou čokoládou, borůvková omáčka
V ostatních prostorách Obecního domu – Balkon Smetanova síň (2. patro) a v době dalšího průběhu večera pro všechny hosty, bylo občerstvení řešeno formou bufetových stolů se studeným a teplým občerstvením:
Flying buffet
- Pěna z foie gras jater s gelem z portského vína
- Marinovaná kreveta v Tom Yum pastě s avokádovým dipem
- Tatarský biftek z marinovaného lososa se sezamem a koprem, emulze z pečeného citronu
- Měšec z pečeného lilku plněný sýrem feta
- Kuřecí prso zabalené v chorizu s chilli majonézou
- Presovaný vepřový bůček s vejmrdouKroketa z kozího sýru s cibulovou marmeládou
- Chobotnice se sépiovým rizotem
Studený buffet
- Grilovaná krůtí prsa špikovaná sušenou šunkou a rajčaty
- Špízy ze sušených švestek a slaniny
- Vepřová pečeně se sladkokyselou zeleninou
- Marinovaný losos v teriyaki omáčce se sezamem
- Brambory pečené v popelu s bylinkami, tvarohem a pažitkou
- Jambon persillé v petrželovém aspiku s křenovým mousse
Salátový buffet
Salát z bulguru, sušených rajčat, chilli a kuřecího prsa
Salát Caesar
Caprese špízky
Salátový bar – rajčata, papriky, okurky, směs salátů / možnost namíchat – cibule, olivy, sýr, ocet balsamico a olivový olej
***
Teplý buffet
Hovězí svíčková na smetaně s brusinkami
Pařížský řízek à la Baťa (telecí řízek v těstíčku s bylinkami)
Grilovaná vepřová pluma marinovaná v pivu
Grilovaný candát s koprovou omáčkou
Slovenské halušky s brynzou a pečenou slaninou / bez pečené slaniny
Bramborové knedlíčky plněné uzeným mase, kysané zelí
Soté z hlívy ústřičné, zeleniny a kokosového mléka
***
Live station – krájecí masová stanice
Hovězí roastbeef s omáčkou Café de Paris
Krocan pečený vcelku
Výběr pečiva
***
Přílohy
Šťouchané brambory s pečenou cibulkou
Variace knedlíků – houskové a karlovarské
Pečené brambory s bylinkami
Dušená rýže
Grilovaná sezónní zelenina
***
Sýry
Výběr českých, slovenských a francouzských sýrů
Fíková hořčice, hroznové víno
Hruškové chutney s badyánem
Výběr pečiva
***
Dezerty a ovoce
Buchtičky s vanilkovým krémem
Piškotová roláda s kokosem a malinovou marmeládou
Věnečky se žloutkovou šlehačkou
Košíček s vanilkovým krémem a ovocem
Valašské frgále plněné hruškovými a švestkovými povidly, tvarohem, ořechy
Šlehaný tvaroh s borůvkami
Laskonky s karamelovým krémem
Čokoládový dortík s višněmi
Selekce krájeného ovoce
***
Zmrzlina založená ve zmrzlinovači
Variace domácích sorbetů a zmrzlin: champagne sorbet, nugátová zmrzlina,
zmrzlina s piamontským oříškem, variace ovocných sorbetů
***
Live station Cukrárna
Slivovicová zmrzlina "Rudolf Jelínek" míchaná pomocí suchého ledu, s marinovanými švestkami
Nezapomínáme ani na naše nejvytrvalejší „plesající“, a proto připravujeme jako každý rok i brzkou snídani, která bude servírována v prostorách Vinárny Obecního domu kolem 2:00 hodiny, do ukončení programu v 6:00 hodin ráno následujícího dne.
Studený a teplý buffet
Staročeská variace studených předkrmů – davelští utopenci, selská terina a domácí vepřová tlačenka s hořčičným dresinkem, cibulkou a feferonkou
Výběr českých a slovenských sýrů
Nakládaný hermelín
Tradiční valašská kyselica
Poctivý hovězí vývar se zeleninou a domácími nudlemi
Staropražský hovězí guláš s domácím chlebem
Smažený vepřový/kuřecí řízek s bramborovým salátem
Vejce, slanina, klobáska, fazole v tomatě, pečené žampióny a rajčata
***
Partneři 2020
Pro partnerské firmy plesu bylo připraveno několik úrovní partnerství.
Děkujeme všem partnerům.