Kulinarie

MENU galavečera Česko-Slovenský ples 2025 / foto © ČESKO-SLOVENSKÝ PLES s.r.o.

V duchu hesla „To nejlepší z Česka a ze Slovenska“ se o jídlo postarají vybraní dodavatelé s výbornou kvalitou potravin a nápojů. Na stoly ve Smetanově síni a v lóžích Smetanovy síně v mezipatře a také v dalších sálech Obecního domu (konkrétně ve Sladkovského sálu a Cukrárně) se bude servírovat exkluzivní česko-slovenská večeře šesti lahodných pokrmů v 3-chodovém menu v netradičním “duet” servisu inspirující se také mezinárodním kulinářským uměním.

Pro hosty se vstupenkou na Balkon Smetanovy síňě (2. patro) bude občerstvení řešeno formou bufetových stolů se studeným a teplým jídlem v Grégrově sálu.
V době dalšího průběhu večera bude občerstvení řešeno formou bufetových stolů se studeným a teplým občerstvením pro všechny hosty v Grégrově sálu a Palackého sálu. Rozsáhlý catering bude zajišťovat renomovaná společnost Stones Catering

* Menu 11. ročníku Česko-Slovenského plesu, včetně servírované slavnostní večeře je níže pod fotografiemi. * 

      

      

Z kulinárie a servírované galavečeře Česko-Slovenského plesu

Foto: Martin Řezáč / 2024, David Peltán / 2023 a Pavel Dvořák / 2016 © ČESKO-SLOVENSKÝ PLES s.r.o.


 

MENU ČESKO-SLOVENSKÉHO PLESU 2025

 

SLAVNOSTNÍ SERVÍROVANÁ VEČEŘE

Smetanova síň – hlavní sál / Smetanova síň – lóže 2. patro / Sladkovského sál / Cukrárna 
3-chodové menu šesti lahodných pokrmů v speciálním “duet” servisu, po slavnostním zahájením večera /od 19:30/:

 

STUDENÝ PŘEDKRM

• TARTALETKA s TÊTE DE MOINE SÝREM, MÁSLOVOU EMULZÍ BEURRE NOISETTE a KVĚTÁKEM ROMANESCO
&
• HOVĚZÍ TARTAR se ŽLOUTKOVOU EMULZÍ, MARINOVANOU ŠALOTKOU, ZKARAMELIZOVANÝM STROČEKEM a LANÝŽOVOU MAJONÉZOU

nebo

• FRENCH TOAST s HOUBOVÝM PARFAIT, UZENÝMI VLAŠSKÝMI OŘECHY a PRACHEM Z HOUBY CORDYCEPS / *verze lahodného pokrmu pro dietní omezení

*** 

HLAVNÍ CHOD

• KREVETY POŠÍROVANÉ v MÁSLOVÉ OMÁČCE BEURRE MONTÉ na DÝŇOVÉM VELOUTÉ / KIMCHI, s RÝŽOVÝM OCTEM, KREVETOVOU PASTOU, MRKVOVÝM FRESHEM, GALANGAL OLEJEM, VIN BLANC SAUCE / MÁSLOVOU RYBÍ OMÁČKOU, s KAVIÁREM Z MOŘSKÝCH ŘAS, MOŘSKÝM CHŘESTEM a PETRŽELOVÝM PYRÉ
&
• BEEF STEAK, PASTINÁK S LANÝŽOVÝM MÁSLEM, s HUMROVOU OMÁČKOU BISQUE SAUCE, CELEROVOU SLÁMOU a KAPKY PETRŽELOVÉHO OLEJE

nebo

• CELER PEČENÝ V SOLNÉ KRUSTĚ s UZENÝM TOFU, MARINÁDOU MISO GLAZE, BROKOLICÍ NA PÁŘE, SLUNEČNICOVOU TAPENÁDOU, SLUNEČNICOVÝMI SEMÍNKY, JEMNOU ŠALOTKOU a CHILLI  / *verze lahodného pokrmu pro dietní omezení
&
• KONFITOVANÝ JERUZALÉMSKÝ ARTYČOK s ČERSTVOU SMETANOU, KAVIÁREM Z MOŘSKÝCH ŘAS, KOPREM a PETRŽELOVÝM OLEJEM / *verze lahodného pokrmu pro dietní omezení

***

DEZERT

• PISTÁCIOVÉ PARFAIT na PIŚKÓTOVÉ SUŠENCE s ČERSTVOU MALINOU, PISTÁCIOVÝM KRÉMEM, DRCENÝMI PISTÁCIEMI s KARAMELOVOU ČOKOLÁDOU, MALINOVÝM COULIS a OŘECHOVÝM OLEJEM
&
• MANDLOVÁ TARTALETKA s KRÉMEM ZE SORENTSKÝCH CITRONŮ, GELEM YUZU a ZLATÝM PRACHEM



 * přílohy: pečivo CHLÉB OLD BASTARD a CHLÉB OLD CHARLES, máslo


 

Kanapky, včetně Welcome Drink u příchodu hostů – ve foyer Obecního domu, 1. patro, před slavnostním zahájením večera /od 18:00 do 18:55/:

 

FLYING BUFFET / WELCOME CANAPES / FINGER FOOD

• VIOLET BRAMBOROVÝ CHIPS s EMULZÍ Z OVČÍHO SÝRA a FRANCOUZSKÝM CHILLI PRÁŠKEM PIMENT D'ESPELETTE

• MINI TACO s RAJČATOVÝM TARTAREM a BRITSKOU OMÁČKOU HP SAUCE

• MARINOVANÝ FRØYA LOSOS s CITRUSEM SUDACHI a JAPONSKOU CITRUSOVOU OMÁČKOU PONZU SAUCE

• FRENCH TOAST s UZENOU KACHNOU, MUŠLÍ, LIBEČKOVOU MAYO OMÁČKOU a JAPONSKOU CITRUSOVOU OMÁČKOU PONZU SAUCE

• ČERVENÁ ŘEPA se SLUNEČNICOVOU CHILLI PASTOU, VČELÍM PYLEM a JEDLÝM KVĚTEM

• TARTALETKA s JERUZALÉMSKÝM ARTYČOKEM, JABLKEM a NÁDIVKOU HOUBOVÝ DUXELLES

***


V prostorách Grégrův sálu Obecního domu bude pro hosty Balkon Smetanovy síně – 2. patro a další hosty, v době servírování 3-chodového menu šesti lahodných pokrmů v speciálním “duet” servisu v hlavní Smetanově síni, ve Sladkovského sálu a Cukrárně občerstvení řešeno formou bufetových stolů / samoobslužný bufet se třemi předkrmy, třemi teplými hlavními jídly a dvěma dezerty /od 19:30 do 20:30/:

 

SELF SERVICE BUFFET

STUDENÝ PŘEDKRM / samoobslužný bufet

• TARTALETKA s TÊTE DE MOINE SÝREM, MÁSLOVOU EMULZÍ BEURRE NOISETTE a KVĚTÁKEM ROMANESCO

• HOVĚZÍ TARTAR se ŽLOUTKOVOU EMULZÍ, MARINOVANOU ŠALOTKOU, ZKARAMELIZOVANÝM STROČEKEM a LANÝŽOVOU MAJONÉZOU

• FRENCH TOAST s HOUBOVÝM PARFAIT, UZENÝMI VLAŠSKÝMI OŘECHY a PRACHEM Z HOUBY CORDYCEPS

 

***

HLAVNÍ CHOD samoobslužný bufet

• KREVETY POŠÍROVANÉ v MÁSLOVÉ OMÁČCE BEURRE MONTÉ na DÝŇOVÉM VELOUTÉ / KIMCHI, s RÝŽOVÝM OCTEM, KREVETOVOU PASTOU, MRKVOVÝM FRESHEM, GALANGAL OLEJEM, VIN BLANC SAUCE / MÁSLOVOU RYBÍ OMÁČKOU, s KAVIÁREM Z MOŘSKÝCH ŘAS, MOŘSKÝM CHŘESTEM a PETRŽELOVÝM PYRÉ

• BEEF STEAK, PASTINÁK S LANÝŽOVÝM MÁSLEM, s HUMROVOU OMÁČKOU BISQUE SAUCE, CELEROVOU SLÁMOU a KAPKY PETRŽELOVÉHO OLEJE

• CELER PEČENÝ V SOLNÉ KRUSTĚ s UZENÝM TOFU, MARINÁDOU MISO GLAZE, BROKOLICÍ NA PÁŘE, SLUNEČNICOVOU TAPENÁDOU, SLUNEČNICOVÝMI SEMÍNKY, JEMNOU ŠALOTKOU a CHILLI

• KONFITOVANÝ JERUZALÉMSKÝ ARTYČOK s ČERSTVOU SMETANOU, KAVIÁREM Z MOŘSKÝCH ŘAS, KOPREM a PETRŽELOVÝM OLEJEM

 

***

DEZERT samoobslužný bufet

• PISTÁCIOVÉ PARFAIT na PIŚKÓTOVÉ SUŠENCE s ČERSTVOU MALINOU, PISTÁCIOVÝM KRÉMEM, DRCENÝMI PISTÁCIEMI s KARAMELOVOU ČOKOLÁDOU, MALINOVÝM COULIS a OŘECHOVÝM OLEJEM

• MANDLOVÁ TARTALETKA s KRÉMEM ZE SORENTSKÝCH CITRONŮ, GELEM YUZU a ZLATÝM PRACHEM


* přílohy k lahodným pokrmům: pečivo CHLÉB OLD BASTARD a CHLÉB OLD CHARLES, máslo

 


 

V prostorách Grégrův sálu a Palackého sálu Obecního domu bude pro všechny hosty v době dalšího průběhu večera občerstvení řešeno formou bufetových stolů / Live Stations, se studeným a teplým občerstvením /od 21:30/:

 

RAUTOVÉ MENU  

STUDENÝ BUFFET & TEPLÝ BUFFET 

 

LIVE STATION / NÁŘEZOVÝ STROJ „BERKEL“ – TO NEJLEPŠÍ Z ITÁLIE

• PROSCIUTTO CRUDO SAN DANIELE RISERVA

• TOSKÁNSKÝ SALÁM Z DIVOČÁKA, S LANÝŽI A FENYKLEM

• PARMIGIANO REGGIANO DOP, PECORINO ROMANO DOP, GORGONZOLA DOLCE DOP

  * ACETO BALSAMICO EXTRAVECCHIO TRADIZIONALE DOP / OCET 

  * NAKLÁDANÉ ZELENÉ A ČERNÉ OLIVY, SUŠENÁ RAJČATA, ARTYČOKY

  * PEČIVO

 

LIVE STATION / FRESH TUŇÁK ŽLUTOPLOUTVÝ 

• CELÝ FRESH TUŇÁK ŽLUTOPLOUTVÝ – PORCOVANÝ PŘED HOSTY: TATAKI, SASHIMI. TARTAR

  * YUZU PONZU SOJOVÁ OMÁČKA, KOSHO Z GRANÁTOVÉHO JABLKA, SALÁT Z MOŘSKÝCH ŘAS WAKAME S OCTEM BLACK VINAIGRETTE, SHISHO OLEJ, KIMCHI SAUCE

 

LIVE STATION / ČERSTVÉ ÚSTŘICE

• ČERSTVÉ ÚSTŘICE / POESIE N2, DAVID HERVÉ, CADORET SPÉCIALE

  OMÁČKY: ŠALOTKOVÁ MIGNONETTE, SUDACHI KOMBU PONZU SAUCE / GRANNY SMITH GRANITÉ, ŘAPÍKATÝ CELER

 

LIVE STATION / GYOZA 

• KNEDLÍČKY s VEPŘOVÝM MASEM a ZELENINOU

• KNEDLÍČKY s KREVETOU a KORIANDREM

• KNEDLÍČKY se ZELENINOU a BYLINKAMI

  OMÁČKY: YAMASA SESAME SAUCE, RAYU SAUCE, JABASCO CHILLI SAUCE

 

HOT DOG LIVE STATION

• MINI TELECÍ PÁREK V BRIOŠCE s OKURKOVÝM RELISH, AMERICKOU HOŘČICÍ a KEČUPEM

• SAMBAL HOT DOG s TAMARIND KETCHUP, THAJSKOU HOŘČICÍ, KORIANDREM a MARINOVANOU ŠALOTKOU

 

TEPLÉ POKRMY CZ & SK LIVE STATION

• BRYNZOVÉ HALUŠKY se ZAKYSANOU SMETANOU, s LIBEČKOVÝM OLEJEM a ŠPEKEM / bez ŠPEKU

• PLNĚNÉ BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY s UZENOU KRKOVICÍ Z PŘEŠTÍKA, ČERVENÝM ZELÍM a ŠKVARKY 

***


SALÁTOVÝ BUFFET


• SALÁT z PEČENÉ DÝNĚ s KOZÍM SÝREM, GRANÁTOVÝM JABLKEM, TAPENÁDA Z DÝŇOVÉHO SEMÍNKA

• OKURKOVÝ SALÁT s KOPŘIVOU, KORIANDREM, VINNÝM OCTEM, MÁTOU, SHISO VINAIGRETTE

 

SALÁTOVÝ BUFFET À LA BLÍZKÝ A STŘEDNÍ VÝCHOD

• BULGUR a BAKLAŽÁN s PETRŽELÍ a KORIANDREM

• CIZRNOVÝ HUMMUS s TAHINI SEZAMOVOU PASTOU, ČESNEKEM, CITRONEM a DRCENÝM ŘÍMSKÝM KMÍNEM / podáván s ARABSKÝM CHLEBEM PITA 

• TABBOULEH – BULGUR s PETRŽELÍ, OKURKOU, RAJČATY a MÁTOU

• BABA GHANOUSH – LILEK s TAHINI SEZAMOVOU PASTOU, ČESNEKEM a CITRONEM

• ALFIFIL SALÁT – PAPRIKA, ČESNEK, ČERVENÝ OCET a ŘÍMSKÝ KMÍN

***

 

DEZERTY & OVOCE
 

• PASTÉIS DE NATA

• BAILEYS TIRAMISU

• CITRONOVÉ MERINGUE

• PANNA COTTA s MALINAMI a MALINOVOU OMÁČKOU

• ČOKOLÁDOVÝ DOUBLE DARK MOUSSE s MARINOVANÝMI VIŠNĚMI

• ČERSTVÉ KRÁJENÉ OVOCE

***

 

ZMRZLINY SORBETY

 

• VARIACE DOMÁCÍCH ZMRZLIN: VANILKOVÁ a PISTÁCIOVÁ

• VARIACE DOMÁCÍCH SORBETŮ: CITRONOVÝ SORBET a MANGO SORBET

***

 

LIVE STATION CUKRÁRNA

 

• KRUPICOVÁ KAŠE – ESPUMA, s KARDAMOMEM, BADYÁNEM, PŘEPUŠTĚNÝM MÁSLEM BEURRE NOISETTE a ČOKOLÁDOU

• BUCHTIČKY se ŽLOUTKOVÝM KRÉMEM, RUMEM, TAHITI VANILKOU a MÁSLEM

• TVAROHOVÉ KNEDLÍKY s MERUŇKAMI, OLEŠNICKÝM TVAROHEM, HNĚDÝM MÁSLEM, HEŘMÁNKEM a TYMIÁNOVÝM OLEJEM

***

 


 

Nezapomínáme ani na naše nejvytrvalejší „plesající“, a proto připravujeme jako každý rok i brzkou snídani, která bude servírována v prostorách Gregrův sálu a Palackého sálu. kolem 2:00 hodiny, do ukončení programu v 6:00 hodin ráno následujícího dne od začátku plesu.

 

AFTER MENU I.

 

POLÉVKY

• VALAŠSKÁ KYSELICA se ŠPEKEM, PIKANTNÍ KLOBÁSOU, BRAMBORY, ZAKYSANOU SMETANOU a LIBEČKOVÝM OLEJEM

• TELECÍ VÝVAR SE ZELENINOU a NUDLEMI / BEZ NUDLY

 

LIVE STATION / PRAŽSKÁ ŠUNKA


• PRAŽSKÁ ŠUNKA S KOSTÍ S TRADIČNÍMI PŘÍLOHAMI:

   KŘEN, HOŘČICE, FEFERONKY, OKURKY, PEČIVO

 

LIVE STATION / BIRRIA TACOS BAR

• KUKUŘIČNÉ TACOS S MARINOVANOU ČERVENOU CIBULÍ, RAJČATOVOU GUAJILLO SALSOU, KORIANDREM, LIMETKOU a SÝREM OAXACA

 

LIVE STATION / HOVĚZÍ TARTAR

• BELGICKÝ TARTAR A BELGICKÉ HRANOLKY

• HOVĚZÍ TARTAR S LANÝŽOVOU MAJONÉZOU, CHLÉB OLD CHARLES

 

AFTER MENU II. / SNÍDANĚ

STUDENÉ POKRMY

• BURGUNDSKÁ ŠUNKA

• GOUDA SÝR

• ŽERVÉ

 

TEPLÉ POKRMY

• VÍDEŇSKÉ MINIPÁREČKY

• BAVORSKÉ KLOBÁSKY

• GRILOVANÁ SLANINA

• MÍCHANÁ VEJCE

• VEJCE DO SKLA

přílohy: hořčice, kečup, pečivo

DEZERTY

• LÍVANCE / přílohy: HORSKÉ BORŮVKY, JAVOROVÝ SIRUP, SMETANA

***

 

V nabídce nápojů v průběhu celého večera a brzkého rána budou k dispozici:

• nealkoholické studené nápoje: jablečný a pomerančový džus, perlivá a neperlivá voda, Coca-Cola, Coca-Cola Zero

• teplé nápoje: káva Espresso Illy (mléko, cukr), čaje Ronnefeldt (citron, cukr)

• pivo: Pilsner Urquell, Birell

• vybraná vína a sekty z České republiky, ze Slovenské republiky a ze zahraničí

 

Informace o alergenech vám na vyžádání rád poskytne obsluhující personál.

* Po předešlé domluvě, možnost výběru 3-chodové menu šesti lahodných pokrmů v speciálním “duet” servisu také pro hosty s intolerancí:
- Napište svůj požadavek na e-mail: info@ceskoslovenskyples.cz a uveďte: 1. sál, 2. číslo stolu a 3. číslo místa, kde sedíte. Děkujeme.

* Částečná změna ingrediencí u nějakého pokrmu může být sezónně vyhrazena.

 

© Copyright ČESKO-SLOVENSKÝ PLES s.r.o., ART OF WORD s.r.o. a SLAVICA s.r.o. 2013–2025  
Tyto stránky ukládají soubory cookies, které pomáhají k jejich správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. ROZUMÍM