V duchu hesla „To nejlepší z Česka a ze Slovenska“ se o jídlo postarají vybraní dodavatelé s výbornou kvalitou potravin a nápojů. Na stoly ve Smetanově síni a v lóžích Smetanovy síně v mezipatře a také v dalších sálech Obecního domu (konkrétně ve Sladkovského sálu a Cukrárně) se bude servírovat exkluzivní česko-slovenská večeře šesti lahodných pokrmů v 3-chodovém menu v netradičním “duet” servisu inspirující se také mezinárodním kulinářským uměním.
Pro hosty se vstupenkou na Balkon Smetanovy síňě (2. patro) bude občerstvení řešeno formou bufetových stolů se studeným a teplým jídlem v Grégrově sálu.
V době dalšího průběhu večera bude občerstvení řešeno formou bufetových stolů se studeným a teplým občerstvením pro všechny hosty v Grégrově sálu a Palackého sálu. Rozsáhlý catering bude zajišťovat renomovaná společnost Stones Catering.
* Menu 11. ročníku Česko-Slovenského plesu, včetně servírované slavnostní večeře je níže pod fotografiemi. *
Z kulinárie a servírované galavečeře Česko-Slovenského plesu
Foto: Martin Řezáč / 2024, David Peltán / 2023 a Pavel Dvořák / 2016 © ČESKO-SLOVENSKÝ PLES s.r.o.
MENU ČESKO-SLOVENSKÉHO PLESU 2025
SLAVNOSTNÍ SERVÍROVANÁ VEČEŘE
Smetanova síň – hlavní sál / Smetanova síň – lóže 2. patro / Sladkovského sál / Cukrárna
3-chodové menu šesti lahodných pokrmů v speciálním “duet” servisu, po slavnostním zahájením večera /od 19:30/:
STUDENÝ PŘEDKRM
• TARTALETKA s TÊTE DE MOINE SÝREM, MÁSLOVOU EMULZÍ BEURRE NOISETTE a KVĚTÁKEM ROMANESCO
&
• HOVĚZÍ TARTAR se ŽLOUTKOVOU EMULZÍ, MARINOVANOU ŠALOTKOU, ZKARAMELIZOVANÝM STROČEKEM a LANÝŽOVOU MAJONÉZOU
nebo
• FRENCH TOAST s HOUBOVÝM PARFAIT, UZENÝMI VLAŠSKÝMI OŘECHY a PRACHEM Z HOUBY CORDYCEPS / *verze lahodného pokrmu pro dietní omezení
***
HLAVNÍ CHOD
• KREVETY POŠÍROVANÉ v MÁSLOVÉ OMÁČCE BEURRE MONTÉ na DÝŇOVÉM VELOUTÉ / KIMCHI, s RÝŽOVÝM OCTEM, KREVETOVOU PASTOU, MRKVOVÝM FRESHEM, GALANGAL OLEJEM, VIN BLANC SAUCE / MÁSLOVOU RYBÍ OMÁČKOU, s KAVIÁREM Z MOŘSKÝCH ŘAS, MOŘSKÝM CHŘESTEM a PETRŽELOVÝM PYRÉ
&
• BEEF STEAK, PASTINÁK S LANÝŽOVÝM MÁSLEM, s HUMROVOU OMÁČKOU BISQUE SAUCE, CELEROVOU SLÁMOU a KAPKY PETRŽELOVÉHO OLEJE
nebo
• CELER PEČENÝ V SOLNÉ KRUSTĚ s UZENÝM TOFU, MARINÁDOU MISO GLAZE, BROKOLICÍ NA PÁŘE, SLUNEČNICOVOU TAPENÁDOU, SLUNEČNICOVÝMI SEMÍNKY, JEMNOU ŠALOTKOU a CHILLI / *verze lahodného pokrmu pro dietní omezení
&
• KONFITOVANÝ JERUZALÉMSKÝ ARTYČOK s ČERSTVOU SMETANOU, KAVIÁREM Z MOŘSKÝCH ŘAS, KOPREM a PETRŽELOVÝM OLEJEM / *verze lahodného pokrmu pro dietní omezení
***
DEZERT
• PISTÁCIOVÉ PARFAIT na PIŚKÓTOVÉ SUŠENCE s ČERSTVOU MALINOU, PISTÁCIOVÝM KRÉMEM, DRCENÝMI PISTÁCIEMI s KARAMELOVOU ČOKOLÁDOU, MALINOVÝM COULIS a OŘECHOVÝM OLEJEM
&
• MANDLOVÁ TARTALETKA s KRÉMEM ZE SORENTSKÝCH CITRONŮ, GELEM YUZU a ZLATÝM PRACHEM
* přílohy: pečivo CHLÉB OLD BASTARD a CHLÉB OLD CHARLES, máslo
Kanapky, včetně Welcome Drink u příchodu hostů – ve foyer Obecního domu, 1. patro, před slavnostním zahájením večera /od 18:00 do 18:55/:
FLYING BUFFET / WELCOME CANAPES / FINGER FOOD
• VIOLET BRAMBOROVÝ CHIPS s EMULZÍ Z OVČÍHO SÝRA a FRANCOUZSKÝM CHILLI PRÁŠKEM PIMENT D'ESPELETTE
• MINI TACO s RAJČATOVÝM TARTAREM a BRITSKOU OMÁČKOU HP SAUCE
• MARINOVANÝ FRØYA LOSOS s CITRUSEM SUDACHI a JAPONSKOU CITRUSOVOU OMÁČKOU PONZU SAUCE
• FRENCH TOAST s UZENOU KACHNOU, MUŠLÍ, LIBEČKOVOU MAYO OMÁČKOU a JAPONSKOU CITRUSOVOU OMÁČKOU PONZU SAUCE
• ČERVENÁ ŘEPA se SLUNEČNICOVOU CHILLI PASTOU, VČELÍM PYLEM a JEDLÝM KVĚTEM
• TARTALETKA s JERUZALÉMSKÝM ARTYČOKEM, JABLKEM a NÁDIVKOU HOUBOVÝ DUXELLES
***
V prostorách Grégrův sálu Obecního domu bude pro hosty Balkon Smetanovy síně – 2. patro a další hosty, v době servírování 3-chodového menu šesti lahodných pokrmů v speciálním “duet” servisu v hlavní Smetanově síni, ve Sladkovského sálu a Cukrárně občerstvení řešeno formou bufetových stolů / samoobslužný bufet se třemi předkrmy, třemi teplými hlavními jídly a dvěma dezerty /od 19:30 do 20:30/:
SELF SERVICE BUFFET
STUDENÝ PŘEDKRM / samoobslužný bufet
• TARTALETKA s TÊTE DE MOINE SÝREM, MÁSLOVOU EMULZÍ BEURRE NOISETTE a KVĚTÁKEM ROMANESCO
• HOVĚZÍ TARTAR se ŽLOUTKOVOU EMULZÍ, MARINOVANOU ŠALOTKOU, ZKARAMELIZOVANÝM STROČEKEM a LANÝŽOVOU MAJONÉZOU
• FRENCH TOAST s HOUBOVÝM PARFAIT, UZENÝMI VLAŠSKÝMI OŘECHY a PRACHEM Z HOUBY CORDYCEPS
***
HLAVNÍ CHOD / samoobslužný bufet
• KREVETY POŠÍROVANÉ v MÁSLOVÉ OMÁČCE BEURRE MONTÉ na DÝŇOVÉM VELOUTÉ / KIMCHI, s RÝŽOVÝM OCTEM, KREVETOVOU PASTOU, MRKVOVÝM FRESHEM, GALANGAL OLEJEM, VIN BLANC SAUCE / MÁSLOVOU RYBÍ OMÁČKOU, s KAVIÁREM Z MOŘSKÝCH ŘAS, MOŘSKÝM CHŘESTEM a PETRŽELOVÝM PYRÉ
• BEEF STEAK, PASTINÁK S LANÝŽOVÝM MÁSLEM, s HUMROVOU OMÁČKOU BISQUE SAUCE, CELEROVOU SLÁMOU a KAPKY PETRŽELOVÉHO OLEJE
• CELER PEČENÝ V SOLNÉ KRUSTĚ s UZENÝM TOFU, MARINÁDOU MISO GLAZE, BROKOLICÍ NA PÁŘE, SLUNEČNICOVOU TAPENÁDOU, SLUNEČNICOVÝMI SEMÍNKY, JEMNOU ŠALOTKOU a CHILLI
• KONFITOVANÝ JERUZALÉMSKÝ ARTYČOK s ČERSTVOU SMETANOU, KAVIÁREM Z MOŘSKÝCH ŘAS, KOPREM a PETRŽELOVÝM OLEJEM
***
DEZERT / samoobslužný bufet
• PISTÁCIOVÉ PARFAIT na PIŚKÓTOVÉ SUŠENCE s ČERSTVOU MALINOU, PISTÁCIOVÝM KRÉMEM, DRCENÝMI PISTÁCIEMI s KARAMELOVOU ČOKOLÁDOU, MALINOVÝM COULIS a OŘECHOVÝM OLEJEM
• MANDLOVÁ TARTALETKA s KRÉMEM ZE SORENTSKÝCH CITRONŮ, GELEM YUZU a ZLATÝM PRACHEM
* přílohy k lahodným pokrmům: pečivo CHLÉB OLD BASTARD a CHLÉB OLD CHARLES, máslo
V prostorách Grégrův sálu a Palackého sálu Obecního domu bude pro všechny hosty v době dalšího průběhu večera občerstvení řešeno formou bufetových stolů / Live Stations, se studeným a teplým občerstvením /od 21:30/:
RAUTOVÉ MENU
STUDENÝ BUFFET & TEPLÝ BUFFET
LIVE STATION / NÁŘEZOVÝ STROJ „BERKEL“ – TO NEJLEPŠÍ Z ITÁLIE
• PROSCIUTTO CRUDO SAN DANIELE RISERVA
• TOSKÁNSKÝ SALÁM Z DIVOČÁKA, S LANÝŽI A FENYKLEM
• PARMIGIANO REGGIANO DOP, PECORINO ROMANO DOP, GORGONZOLA DOLCE DOP
* ACETO BALSAMICO EXTRAVECCHIO TRADIZIONALE DOP / OCET
* NAKLÁDANÉ ZELENÉ A ČERNÉ OLIVY, SUŠENÁ RAJČATA, ARTYČOKY
* PEČIVO
LIVE STATION / FRESH TUŇÁK ŽLUTOPLOUTVÝ
• CELÝ FRESH TUŇÁK ŽLUTOPLOUTVÝ – PORCOVANÝ PŘED HOSTY: TATAKI, SASHIMI. TARTAR
* YUZU PONZU SOJOVÁ OMÁČKA, KOSHO Z GRANÁTOVÉHO JABLKA, SALÁT Z MOŘSKÝCH ŘAS WAKAME S OCTEM BLACK VINAIGRETTE, SHISHO OLEJ, KIMCHI SAUCE
LIVE STATION / ČERSTVÉ ÚSTŘICE
• ČERSTVÉ ÚSTŘICE / POESIE N2, DAVID HERVÉ, CADORET SPÉCIALE
OMÁČKY: ŠALOTKOVÁ MIGNONETTE, SUDACHI KOMBU PONZU SAUCE / GRANNY SMITH GRANITÉ, ŘAPÍKATÝ CELER
LIVE STATION / GYOZA
• KNEDLÍČKY s VEPŘOVÝM MASEM a ZELENINOU
• KNEDLÍČKY s KREVETOU a KORIANDREM
• KNEDLÍČKY se ZELENINOU a BYLINKAMI
OMÁČKY: YAMASA SESAME SAUCE, RAYU SAUCE, JABASCO CHILLI SAUCE
HOT DOG LIVE STATION
• MINI TELECÍ PÁREK V BRIOŠCE s OKURKOVÝM RELISH, AMERICKOU HOŘČICÍ a KEČUPEM
• SAMBAL HOT DOG s TAMARIND KETCHUP, THAJSKOU HOŘČICÍ, KORIANDREM a MARINOVANOU ŠALOTKOU
TEPLÉ POKRMY CZ & SK LIVE STATION
• BRYNZOVÉ HALUŠKY se ZAKYSANOU SMETANOU, s LIBEČKOVÝM OLEJEM a ŠPEKEM / bez ŠPEKU
• PLNĚNÉ BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY s UZENOU KRKOVICÍ Z PŘEŠTÍKA, ČERVENÝM ZELÍM a ŠKVARKY
***
SALÁTOVÝ BUFFET
• SALÁT z PEČENÉ DÝNĚ s KOZÍM SÝREM, GRANÁTOVÝM JABLKEM, TAPENÁDA Z DÝŇOVÉHO SEMÍNKA
• OKURKOVÝ SALÁT s KOPŘIVOU, KORIANDREM, VINNÝM OCTEM, MÁTOU, SHISO VINAIGRETTE
SALÁTOVÝ BUFFET À LA BLÍZKÝ A STŘEDNÍ VÝCHOD
• BULGUR a BAKLAŽÁN s PETRŽELÍ a KORIANDREM
• CIZRNOVÝ HUMMUS s TAHINI SEZAMOVOU PASTOU, ČESNEKEM, CITRONEM a DRCENÝM ŘÍMSKÝM KMÍNEM / podáván s ARABSKÝM CHLEBEM PITA
• TABBOULEH – BULGUR s PETRŽELÍ, OKURKOU, RAJČATY a MÁTOU
• BABA GHANOUSH – LILEK s TAHINI SEZAMOVOU PASTOU, ČESNEKEM a CITRONEM
• ALFIFIL SALÁT – PAPRIKA, ČESNEK, ČERVENÝ OCET a ŘÍMSKÝ KMÍN
***
DEZERTY & OVOCE
• PASTÉIS DE NATA
• BAILEYS TIRAMISU
• CITRONOVÉ MERINGUE
• PANNA COTTA s MALINAMI a MALINOVOU OMÁČKOU
• ČOKOLÁDOVÝ DOUBLE DARK MOUSSE s MARINOVANÝMI VIŠNĚMI
• ČERSTVÉ KRÁJENÉ OVOCE
***
ZMRZLINY & SORBETY
• VARIACE DOMÁCÍCH ZMRZLIN: VANILKOVÁ a PISTÁCIOVÁ
• VARIACE DOMÁCÍCH SORBETŮ: CITRONOVÝ SORBET a MANGO SORBET
***
LIVE STATION CUKRÁRNA
• KRUPICOVÁ KAŠE – ESPUMA, s KARDAMOMEM, BADYÁNEM, PŘEPUŠTĚNÝM MÁSLEM BEURRE NOISETTE a ČOKOLÁDOU
• BUCHTIČKY se ŽLOUTKOVÝM KRÉMEM, RUMEM, TAHITI VANILKOU a MÁSLEM
• TVAROHOVÉ KNEDLÍKY s MERUŇKAMI, OLEŠNICKÝM TVAROHEM, HNĚDÝM MÁSLEM, HEŘMÁNKEM a TYMIÁNOVÝM OLEJEM
***
Nezapomínáme ani na naše nejvytrvalejší „plesající“, a proto připravujeme jako každý rok i brzkou snídani, která bude servírována v prostorách Gregrův sálu a Palackého sálu. kolem 2:00 hodiny, do ukončení programu v 6:00 hodin ráno následujícího dne od začátku plesu.
AFTER MENU I.
POLÉVKY
• VALAŠSKÁ KYSELICA se ŠPEKEM, PIKANTNÍ KLOBÁSOU, BRAMBORY, ZAKYSANOU SMETANOU a LIBEČKOVÝM OLEJEM
• TELECÍ VÝVAR SE ZELENINOU a NUDLEMI / BEZ NUDLY
LIVE STATION / PRAŽSKÁ ŠUNKA
• PRAŽSKÁ ŠUNKA S KOSTÍ S TRADIČNÍMI PŘÍLOHAMI:
KŘEN, HOŘČICE, FEFERONKY, OKURKY, PEČIVO
LIVE STATION / BIRRIA TACOS BAR
• KUKUŘIČNÉ TACOS S MARINOVANOU ČERVENOU CIBULÍ, RAJČATOVOU GUAJILLO SALSOU, KORIANDREM, LIMETKOU a SÝREM OAXACA
LIVE STATION / HOVĚZÍ TARTAR
• BELGICKÝ TARTAR A BELGICKÉ HRANOLKY
• HOVĚZÍ TARTAR S LANÝŽOVOU MAJONÉZOU, CHLÉB OLD CHARLES
AFTER MENU II. / SNÍDANĚ
STUDENÉ POKRMY
• BURGUNDSKÁ ŠUNKA
• GOUDA SÝR
• ŽERVÉ
TEPLÉ POKRMY
• VÍDEŇSKÉ MINIPÁREČKY
• BAVORSKÉ KLOBÁSKY
• GRILOVANÁ SLANINA
• MÍCHANÁ VEJCE
• VEJCE DO SKLA
přílohy: hořčice, kečup, pečivo
DEZERTY
• LÍVANCE / přílohy: HORSKÉ BORŮVKY, JAVOROVÝ SIRUP, SMETANA
***
V nabídce nápojů v průběhu celého večera a brzkého rána budou k dispozici:
• nealkoholické studené nápoje: jablečný a pomerančový džus, perlivá a neperlivá voda, Coca-Cola, Coca-Cola Zero
• teplé nápoje: káva Espresso Illy (mléko, cukr), čaje Ronnefeldt (citron, cukr)
• pivo: Pilsner Urquell, Birell
• vybraná vína a sekty z České republiky, ze Slovenské republiky a ze zahraničí
* Informace o alergenech vám na vyžádání rád poskytne obsluhující personál.
* Po předešlé domluvě, možnost výběru 3-chodové menu šesti lahodných pokrmů v speciálním “duet” servisu také pro hosty s intolerancí:
- Napište svůj požadavek na e-mail: info@ceskoslovenskyples.cz a uveďte: 1. sál, 2. číslo stolu a 3. číslo místa, kde sedíte. Děkujeme.
* Částečná změna ingrediencí u nějakého pokrmu může být sezónně vyhrazena.