Program jubilejního 10. ročníku Česko-Slovenského plesu 2024

 

Hvězdy galavečera a vystupující umělci:   

Peter Nagy & Indigo
Kristína & band
Ondřej G. Brzobohatý & Joybox
Ondrej Šaling & Mariana Sajko – sólisté Opery SND
Patrik Holeček & Alina Nanu – první sólisté Baletu ND Praha
Rozhlasový Big Band Gustava Broma se sólistkami:
Andrea Zimányiová / Ivana Regešová / Zuzana Gamboa
Smyčcová sekce Symfonického orchestru Českého rozhlasu
FS Limbora
Ľudová hudba Sokolej
Joybox
Collegium Symfonického orchestru Českého rozhlasu
Smyčcové kvarteto Symfonického orchestru Českého rozhlasu
Hedvika Mousa Bacha / harfa
Československá diskotéka DJ Milana Bílka

Slavnostním večerem provázeli:

Vica Kerekes a Petr Vondráček

 

Kulinarie: MENU ČESKO-SLOVENSKÉHO PLESU 2024

V duchu hesla „To nejlepší z Česka a ze Slovenska“ se o jídlo postarají vybraní dodavatelé s výbornou kvalitou potravin a nápojů. Na stoly ve Smetanově síni a v lóžích Smetanovy síně ve 2. patře a také v dalších sálech Obecního domu (konkrétně ve Sladkovského sálu) se bude servírovat česko-slovenská exkluzivní večeře šesti lahodných pokrmů v 3-chodovém menu v netradičním “duet” servisu inspirující se také mezinárodním kulinářským uměním.

Pro hosty se vstupenkou na Balkon Smetanovy síňě (2. patro) bude občerstvení řešeno formou bufetových stolů se studeným a teplým jídlem v Grégrově sálu.
V době dalšího průběhu večera bude občerstvení řešeno formou bufetových stolů se studeným a teplým občerstvením pro všechny hosty v Grégrově sálu a Palackého sálu. Rozsáhlý catering bude zajišťovat renomovaná společnost Stones Catering

* Menu jubilejního 10. ročníku Česko-Slovenského plesu, včetně servírované slavnostní večeře je níže pod fotografiemi. * 

 

      

Z Česko-Slovenského plesu /  Foto: David Peltán / 2023 a Pavel Dvořák / 2016
© ČESKO-SLOVENSKÝ PLES s.r.o.


 

MENU ČESKO-SLOVENSKÉHO PLESU 2024

 

SLAVNOSTNÍ SERVÍROVANÁ VEČEŘE

Smetanova síň – hlavní sál / Smetanova síň – lóže 2. patro / Sladkovského sál 
3-chodové menu šesti lahodných pokrmů v speciálním “duet” servisu, po slavnostním zahájením večera /od 19:30/:

 

STUDENÝ PŘEDKRM

• TARTALETKA s MARINOVANÝM LOSOSEM, CRÉME FRAÎCHE, LOSOSOVÝM KAVIÁREM, PETRŽELOVOU EMULZÍ, HRÁŠKEM a VÝHONKY MLADÉ MRKVE
&
• FRENCH TOAST FOIE GRAS PARFAIT s ROZINKY, PERNÍKEM a PRAŽENÝMI PLÁTKY MANDLÍ

*** 

HLAVNÍ CHOD

• SEA BASS s FAVA FAZOLEMI, BLOND MISO, BEURRE NOISETTE PLANKTON a BEURRE BLANC OMÁČKOU
&
• TELECÍ SVÍČKOVÁ s TOPINAMBUR PYRÉ, TOPINAMBUR CHIPSY, DIVOKOU BROKOLICÍ a PÉRIGORD OMÁČKOU

***

DEZERT

• DULCEY GANACHE s KONFITOVANÝMI PEKANOVÝMI OŘECHY a ZLATÝM PRACHEM
&
• MOUSSE Z BÍLÉ ČOKOLÁDY IVOIRE a MUČENKY



 * přílohy: pečivo CHLÉB OLD BASTARD a CHLÉB OLD CHARLES, máslo


 

Kanapky, včetně Welcome Drink u příchodu hostů – ve foyer Obecního domu, 1. patro, před slavnostním zahájením večera /od 18:00 do 18:55/:

 

FLYING BUFFET / WELCOME CANAPES / FINGER FOOD

• POHANKOVÝ CHIPS, AVOKÁDOVÝ KRÉM s SHICHIMI TOGARASHI a VÝHONKY MLADÉHO KORIANDRU

• MINI TACO s KREVETOVÝM TARTAREM a KOPREM

• TAPIOKOVÝ CHIPS s MARINOVANÝM TUŇÁKEM, WASABI KAVIÁREM a KIMCHI

• HOVĚZÍ TARTAR s LANÝŽEM a HOUBOU STROČKEM TRUBKOVITÝM

• DAIKON ŘEDKEV se ŠISO EMULZÍ, KIMCHI PANKO a LICHOŘEŘIŠNICI

• TARTALETKA s KOZÍM SÝREM, JAVOROVÝM SIRUPEM, ZLATÝM PRACHEM a POPELEM

***


V prostorách Grégrův sálu Obecního domu bude pro hosty Balkon Smetanovy síně – 2. patro a další hosty, v době servírování 3-chodového menu šesti lahodných pokrmů v speciálním “duet” servisu v hlavní Smetanově síni, ve Sladkovského sálu a Cukrárně občerstvení řešeno formou bufetových stolů / samoobslužný bufet se třemi předkrmy, třemi teplými hlavními jídly a dvěma dezerty /od 19:30 do 20:30/:

 

SELF SERVICE BUFFET

STUDENÝ PŘEDKRM / samoobslužný bufet

• TARTALETKA s MARINOVANÝM LOSOSEM, CRÉME FRAÎCHE, LOSOSOVÝM KAVIÁREM, PETRŽELOVOU EMULZÍ, HRÁŠKEM a VÝHONKY MLADÉ MRKVE

• FRENCH TOAST FOIE GRAS PARFAIT s ROZINKY, PERNÍKEM a PRAŽENÝMI PLÁTKY MANDLÍ

• TARTALETKA s OVČÍM SÝREM, HOUBOU ENOKI a ZIMNÍM LANÝŽEM / VEGE

***

HLAVNÍ CHOD samoobslužný bufet

• SEA BASS s FAVA FAZOLEMI, BLOND MISO, BEURRE NOISETTE PLANKTON a BEURRE BLANC OMÁČKOU

• TELECÍ SVÍČKOVÁ s TOPINAMBUR PYRÉ, TOPINAMBUR CHIPSY, DIVOKOU BROKOLICÍ a PÉRIGORD OMÁČKOU

• GRILOVANÝ ARTYČOK, s OMÁČKOU BARIGOULE VELOUTÉ a SMRKOVÝM OLEJEM / VEGE

 

***

DEZERT samoobslužný bufet

• DULCEY GANACHE s KONFITOVANÝMI PEKANOVÝMI OŘECHY a ZLATÝM PRACHEM

• MOUSSE Z BÍLÉ ČOKOLÁDY IVOIRE a MUČENKY


* přílohy k lahodným pokrmům: pečivo CHLÉB OLD BASTARD a CHLÉB OLD CHARLES, máslo

 


 

V prostorách Grégrův sálu a Palackého sálu Obecního domu bude pro všechny hosty v době dalšího průběhu večera občerstvení řešeno formou bufetových stolů / Live Stations, se studeným a teplým občerstvením /od 21:30/:

 

RAUTOVÉ MENU  

STUDENÝ BUFFET & TEPLÝ BUFFET 

 

LIVE STATION / NÁŘEZOVÝ STROJ „BERKEL“ – TO NEJLEPŠÍ Z ITÁLIE

• PROSCIUTTO CRUDO SAN DANIELE RISERVA

• TOSKÁNSKÝ SALÁM Z DIVOČÁKA, S LANÝŽI A FENYKLEM

• PARMIGIANO REGGIANO DOP, PECORINO ROMANO DOP, GORGONZOLA DOLCE DOP

  * ACETO BALSAMICO EXTRAVECCHIO TRADIZIONALE DOP / OCET 

  * NAKLÁDANÉ ZELENÉ A ČERNÉ OLIVY, SUŠENÁ RAJČATA, ARTYČOKY

  * PEČIVO

 

LIVE STATION / FRESH TUŇÁK ŽLUTOPLOUTVÝ 

• CELÝ FRESH TUŇÁK ŽLUTOPLOUTVÝ – PORCOVANÝ PŘED HOSTY: TATAKI, SASHIMI

  * ZÁZVOR, WASABI, JARNÍ CIBULKA, SOJOVÁ OMÁČKA / MOŘSKÉ ŘASY WAKAME, SEZAM, KIMCHI

 

LIVE STATION / ČERSTVÉ ÚSTŘICE

• ČERSTVÉ ÚSTŘICE / GILLARDEAU, UMAMI, SENTINELLES

  OMÁČKY: BLOODY MARY, PONZU

 

LIVE STATION / DIM SUM

• KNEDLÍČKY s VEPŘOVÝM MASEM a ZELENINOU

• KNEDLÍČKY s KREVETOU a KORIANDREM

• KNEDLÍČKY se ZELENINOU a BYLINKAMI

  OMÁČKY: SOJOVÁ OMÁČKA s CHILLI a ZÁZVOREM, HOISIN OMÁČKA, SWEET & SOUR

 

MINI HOVĚZÍ BURGER LIVE STATION

• MINI HOVĚZÍ BURGER s CHEDDAR SÝREM, SLANINOU, MAJONÉZOU, RAJČETEM, LEDOVÝM SALÁTEM a SMAŽENÝMI STEAKOVÝMI HRANOLKY

• MINI HOVĚZÍ BURGER s PROVOLONE SÝREM, ČERVENOU CIBULÁDOU a SMAŽENÝMI STEAKOVÝMI HRANOLKY

 

TEPLÉ POKRMY CZ & SK LIVE STATION

• PIROHY s BRYNZOU, KYSANOU SMETANOU, KOPROVÝM OLEJEM a KOPREM / UZENÝM ŠPEKEM

• PLNĚNÉ BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY s TRHANÝM KACHNÍM MASEM, DUŠENÝM ČERVENÝM ZELÍM, VÝHONKEM MLADÉ MRKVE a UZENÝM ŠPEKEM / BEZ UZENÉHO ŠPEKU

***


SALÁTOVÝ BUFFET


• MLADÝ ŠPENÁT s RUKOLOU a JEMNÝM KAPARY DRESINKEM, SUŠENÁ RAJČATA

• CAESAR SALÁT s PARMAZÁNEM a KŘEPELČÍMI VEJCI

 

SALÁTOVÝ BUFFET À LA BLÍZKÝ A STŘEDNÍ VÝCHOD

• BULGUR a BAKLAŽÁN s PETRŽELÍ a KORIANDREM

• CIZRNOVÝ HUMMUS s TAHINI SEZAMOVOU PASTOU, ČESNEKEM, CITRONEM a DRCENÝM ŘÍMSKÝM KMÍNEM / podáván s ARABSKÝM CHLEBEM PITA 

• TABOULEH – BULGUR s PETRŽELÍ, OKURKOU, RAJČATY a MÁTOU

• BABA GHANOUSH – LILEK s TAHINI SEZAMOVOU PASTOU, ČESNEKEM a CITRONEM

• ALFIFIL SALÁT – PAPRIKA, ČESNEK, ČERVENÝ OCET a ŘÍMSKÝ KMÍN

***

 

DEZERTY & OVOCE
 

• BAILEYS TIRAMISU

• CITRONOVÉ MERINGUE

• PANNA COTTA s MALINAMI a MALINOVOU OMÁČKOU

• ČOKOLÁDOVÝ DOUBLE DARK MOUSSE s MARINOVANÝMI VIŠNĚMI

• ČERSTVÉ KRÁJENÉ OVOCE

***

 

ZMRZLINY SORBETY

 

• VARIACE DOMÁCÍCH ZMRZLIN: VANILKOVÁ a PISTÁCIOVÁ

• VARIACE DOMÁCÍCH SORBETŮ: CITRONOVÝ SORBET a MANGO SORBET

***

 

LIVE STATION CUKRÁRNA

 

• KRUPICOVÁ KAŠE – ESPUMA, s KARDAMOMEM, BADYÁNEM, PŘEPUŠTĚNÝM MÁSLEM BEURRE NOISETTE a ČOKOLÁDOU

• BUCHTIČKY se ŽLOUTKOVÝM KRÉMEM, RUMEM, TAHITI VANILKOU a MÁSLEM

• TVAROHOVÉ KNEDLÍKY s MERUŇKAMI, OLEŠNICKÝM TVAROHEM, HNĚDÝM MÁSLEM, HEŘMÁNKEM a TYMIÁNOVÝM OLEJEM

***

 


 

Nezapomínáme ani na naše nejvytrvalejší „plesající“, a proto připravujeme jako každý rok i brzkou snídani, která bude servírována v prostorách Gregrův sálu a Palackého sálu. kolem 2:00 hodiny, do ukončení programu v 6:00 hodin ráno následujícího dne od začátku plesu.

 

AFTER MENU I.

 

POLÉVKY

• VALAŠSKÁ KYSELICA se ŠPEKEM, PIKANTNÍ KLOBÁSOU, BRAMBORY, ZAKYSANOU SMETANOU a LIBEČKOVÝM OLEJEM

• TELECÍ VÝVAR SE ZELENINOU a NUDLEMI / BEZ NUDLY

 

LIVE STATION / PRAŽSKÁ ŠUNKA


• PRAŽSKÁ ŠUNKA S KOSTÍ S TRADIČNÍMI PŘÍLOHAMI:

   KŘEN, HOŘČICE, FEFERONKY, OKURKY, PEČIVO

 

LIVE STATION / TACOS BAR

• FLANK STEAK TACOS S JARNÍ CIBULKOU A ŘECKÝM JOGURTEM SE ZKARAMELIZOVANÝM VEPŘOVÝM MASEM A ANANASOVOU CHILLI SALSOU

• TACOS S PEČENÝM KVĚTÁKEM, AVOKÁDEM,CHILLI A LIMETKOVÝM CRÉME FRAÎCHE

 

LIVE STATION / HOVĚZÍ TARTAR

• HOVĚZÍ TARTAR KLASIK, FRESH TOPINKA

• HOVĚZÍ TARTAR S LANÝŽOVOU MAJONÉZOU, HRANOLKY

 

AFTER MENU II. / SNÍDANĚ

STUDENÉ POKRMY

• BURGUNDSKÁ ŠUNKA

• GOUDA SÝR

• ŽERVÉ

 

TEPLÉ POKRMY

• VÍDEŇSKÉ MINI PÁREČKY

• BAVORSKÉ KLOBÁSKY

• GRILOVANÁ SLANINA

• MÍCHANÁ VEJCE

• VEJCE DO SKLA

přílohy: hořčice, kečup, pečivo

DEZERTY

• LÍVANCE / přílohy: HORSKÉ BORŮVKY, JAVOROVÝ SIRUP, SMETANA

***

 

V nabídce nápojů v průběhu celého večera a brzkého rána budou k dispozici:

• nealkoholické studené nápoje: jablečný a pomerančový džus, perlivá a neperlivá voda, Coca-Cola, Coca-Cola Zero

• teplé nápoje: káva Espresso Illy (mléko), čaje Ronnefeldt (citron)

• pivo: Pilsner Urquell, Birell

• vybraná vína a sekty z České republiky, ze Slovenské republiky a ze zahraničí

 

Informace o alergenech vám na vyžádání rád poskytne obsluhující personál.

* Po předešlé domluvě, možnost výběru 3-chodové menu šesti lahodných pokrmů v speciálním “duet” servisu také pro hosty s intolerancí:
- Napište svůj požadavek na e-mail: info@ceskoslovenskyples.cz a uveďte: 1. sál, 2. číslo stolu a 3. číslo místa, kde sedíte. Děkujeme.

* Částečná změna ingrediencí u nějakého pokrmu může být sezónně vyhrazena.

 

Partneři 2024

Pro partnerské firmy plesu bylo připraveno několik úrovní partnerství.

Děkujeme všem partnerům.

© Copyright ČESKO-SLOVENSKÝ PLES s.r.o., ART OF WORD s.r.o. a SLAVICA s.r.o. 2013–2024  
Tyto stránky ukládají soubory cookies, které pomáhají k jejich správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. ROZUMÍM