Program proběhlého ročníku 2014
Smetanova síň:
KAREL GOTT
BOOM! BAND JIŘÍHO DVOŘÁKA
JITKA ZELENKOVÁ
JANA KOCIANOVÁ
ONDŘEJ RUML
ROBO OPATOVSKÝ
DESmod
ČESKO-SLOVENSKÁ DISKOTÉKA
Grégrův/Palackého sál:
PIRATE SWING BAND
SLOVAK TANGO
Sladkovského/Riegrův sál:
folklorní soubor ŠARIŠAN
folklorní soubor LIMBORA
folklorní soubor a cimbálová muzika ĎATELINKA Ondreja Molotu
folklorní soubor POZDNÍ SBĚR
Kavárna:
LIDOVÁ HUDBA, CIMBÁLOVÁ MUZIKA
Slavnostním večerem provázely TEREZA KOSTKOVÁ a MAROŠ KRAMÁR.
Kulinarie 2014
V duchu hesla „To nejlepší z Česka a ze Slovenska“ se o jídlo postarali vybraní dodavatelé s výbornou kvalitou potravin a nápojů. Na stoly ve Smetanově síni se servírovalo česko-slovenské exkluzivní 6-tichodové menu v netradičním “duet” servisu. Catering zajišťovala společnost Vyšehrad 2000, a.s.
Smetanova síň 6-tichodové menu:
Couvert
Tmavé a světlé pečivo, škvarková a brynzová pomazánka
Studený předkrm
Carpacio z červené řepy s grilovaným kozím sýrem a rukolou
Domácí zvěřinová terina s mandlemi, podávaná s vypečenou slaninou, variací listových salátů a meruňkovou omáčkou
Hlavní jídlo
Slovenské brynzové halušky podávané s vykostěným jehněčím kolínkem pečeným na jalovci s přírodní silnou omáčkou
Husí roláda s mandlovou nádivkou a červené zelí zahušťované hruškami
Dezert
Dvoubarevný dortík z nugátu, hořké čokolády a lískových oříšků
Grilované hruštičky macerované v dezertním víně a vanilkovou pěnou
V ostatních prostorách bylo občerstvení zajištěno formou bufetových stolů se studeným a teplým občerstvením.
Uvádíme výběr z nabídky hlavních jídel:
Rolovaná kukuřičná kuřátka s rozmarýnem a drceným pepřem podávaná se silnou redukcí ze šípkových povidel a červeného vína, bramborové noky
Pečená kachnička na kmínu, červené zelí s hruškami, muškátové knedlíčky sypané opečenou cibulkou
Jehněčí kýta na čerstvé majoránce s houbovým soté, suchými placičkami z kukuřičné mouky a fialových brambor
Slovenské halušky s pečenou slaninou a brynzou
Lokše s brynzou a pažitkou, lokše s husími játry
Domácí guláš z hovězího krku s plzeňským pivem
Pečení bažanti na červeném víně a bobkovém listě, omáčka ze švestkových povidel a krupicové placky se škvarkami
Nezapomněli jsme ani na naše nejvytrvalejší „plesající“, a proto jsme připravili i brzkou snídani, která byla servírována v prostorách Kavárny Obecního domu před ukončením programu v 5:30 hodin ráno.
Kapustnica
Nakládaní utopenci
Uzené klobásy a maso s nakládanou zeleninou
Míchaná vejce s cibulkou
Miniřízečky z vepřové panenky
Koktejlové párečky s hořčicí
Variace sýrů s hrozny a ořechy
Pečivo
V nabídce nápojů v průběhu celého večera byly nealkoholické studené a teplé nápoje, pivo, vybraná vína a sekty z ČR, SR a ze zahraničí.
Partneři 2014
Pro partnerské firmy plesu bylo připraveno několik úrovní partnerství. Děkujeme všem partnerům.
Média 2014
Společenská událost sezony 2014!
Tisková zpráva (česky)
Tisková zpráva (slovensky)