Program proběhlého ročníku 2015
Smetanova síň:
JANA KIRSCHNER s kapelou
skupina OLYMPIC
ANDREA KALIVODOVÁ, mezzosopranistka –
sólistka ND Praha
OTO KLEIN, tenor – sólista Opery SND Bratislava
MAGDALÉNA IZAKOVIČOVÁ a smyčcové trio
ROZHLASOVÝ BIG BAND GUSTAVA BROMA
MONIKA BAGÁROVÁ
KATKA ŠČEVLÍKOVÁ
SAMUEL TOMEČEK
MATĚJ VÁVRA
SAMUEL TOMEČEK a MILUJEM SLOVENSKO BAND
Grégrův/Palackého sál:
MONIKA BAGÁROVÁ & RNB BAND
SAMUEL TOMEČEK a MILUJEM SLOVENSKO BAND
MATĚJ VÁVRA & TRIO
METEOR z "PRAHY"
Sladkovského/Riegrův sál:
folklorní soubor LIMBORA
JOŽKA ŠMUKAŘ s cimbálovou muzikou
primáš MICHAL NOGA a NOGABAND
další folklorní soubory a lidové cimbálové muziky
Kavárna:
ČESKO-SLOVENSKÁ DISKOTÉKA, LIDOVÁ HUDBA, CIMBÁLOVÁ MUZIKA
Slavnostním večerem provázely LUCIA HABLOVIČOVÁ a TOMÁŠ HANÁK.
Kulinarie 2015
V duchu hesla „To nejlepší z Česka a ze Slovenska“ se o jídlo postarali vybraní dodavatelé s výbornou kvalitou potravin a nápojů. Na stoly ve Smetanově síni se servírovalo česko-slovenské exkluzivní 6-tichodové menu v netradičním “duet” servisu. O catering se postarala renomovaná Francouzská restaurace Art Nouveau společnosti French-Rest spol. s r.o.
Smetanova síň 6-tichodové menu:
AMUSE BOUCHE dle šéfkuchaře, pečivo, máslo
Studený předkrm
Uzená kačeří prsa s kaštanovým pyré a mini salátem, brusinkový gel , toast
Carpaccio z kořenové zeleniny s kroketou z kozího sýra
Hlavní jídlo
Grilovaný candát s koprovou espumou a brambory Parisienne, tatarák z BIO vajíčka
Pečená vepřová panenka v bránici s haluškami se slaninou a petrželí podávaná s tymiánovým glacé
Dezert
Tradiční lívanec s borůvkami a šlehačkou, karamelový sorbet
Gratinovaný žloutkový krém s čerstvým ovocem
V ostatních prostorách bylo občerstvení zajištěno formou bufetových stolů se studeným a teplým občerstvením.
Uvádíme výběr z nabídky hlavních jídel:
Pečená kuřecí křídla na medu a chilli
Vodňanská kachna na kmínu
Slovenské halušky s pečenou slaninou a brynzou
Lokše s brynzou a pažitkou, lokše s husími játry
Hovězí guláš z kližky na černém pivě
Dušená králičí stehna se švestkovou omáčkou a mandlemi
Grilovaný candát na tymiánu
Live station – krájecí masová stanice
Konfitovaná vepřová krkovice v kachním sádle a bylinkách
T-Bone z mladého divočáka na jalovci
Pražská šunka na kosti pečená na medu
Nezapomněli jsme ani na naše nejvytrvalejší „plesající“, a proto jsme připravili i brzkou snídani, která byla servírována v prostorách Kavárny Obecního domu před ukončením programu v 5:30 hodin ráno.
V nabídce nápojů v průběhu celého večera byly nealkoholické studené a teplé nápoje, pivo, vybraná vína a sekty z ČR, SR a ze zahraničí.
Partneři 2015
Pro partnerské firmy plesu bylo připraveno několik úrovní partnerství. Děkujeme všem partnerům.
Média 2015
Společenská událost sezony 2015!
Tisková zpráva (česky)
Tisková zpráva (slovensky)
Fotogalerie 2015
Fotografie z 2. ročníku Česko-Slovenského plesu v roce 2015